2013. május 15., szerda

Gondolatok egy Wisdom koncert kapcsán

                                                     
                                             Wisdom napjainkban.

Első gondolat vagy mondhatni magyarázkodás, hogy rég írtam. Voltak jó albumok, koncertek ötletem és gondolatom is de valahogy az írás elmaradt felébredésem múlt hét szombaton indult el és most itt vagyok és írok.  Idén lesz 10 éve június 4.-én, hogy először láttam a Wisdom-ot a Summer Rocks keretében léptek fel az Iron Maiden előtt.
Akkori koncertjük alapján azt gondoltam, hogy tehetséges banda és várom a folytatást.. Ami 2004 júliusában be is következett megjelent a Wisdom EP-re keresztelt album a Metal Hammer mellékleteként ezzel széles rétegekhez jutott el így hozzám is mivel  rendszeres vásárlója vagyok a lapnak a mai napig igaz most már Hammer World néven jelenik meg. Véleményem szerint ez egy nagyon jó marketing lépés volt ami folyamatosan él a Wisdom-nál. Megfelelő szponzorok megtalálása, jobb fajta klubokba való bejutás illetve külföldi népszerű előadok előtti fellépés. Erre mindenképpen érdemes kezdő bandáknak is oda figyelni és minden jó lehetőséget kihasználni. Rajongásom a Wisdom iránt 2004-töl indult és mai  napig tart, ahogy ismerem magam jó ideig ki fog tartani. 2005-től indult az akkori Wigwam-ban( Jelenleg Club 202.) a Keep Wiseman Alive koncert amit rendszeresen megrendezésre került ettől kezdve jártam rendszeresen Wisdom koncertre ami mindig fenomenális élményt nyújtott.
 2006 novemberéig kellett várni a következő Wisdom albumra ami a Words of Wisdom címet kapta. :) Nagy öröm volt számomra, hogy itthon már nem csak a négy dalos EP.-t kell hallgatni és közben tele reményekkel, hogy a következő albumra se kell sokat várni de sajna ez nem így történt. 2007-ben Nachladal István ( Nahi) távozott a Wisdom-ból a rajongók és jó magam bánatára. Kiss Zoli (  Iron Maidnem stb.. ) ugrott be Nahi helyére a  már lekötött bulikra és vele jelent meg egy maxi At The Gates címen amin két dal található. 2008-tól meg jött a csend és nem sokat lehetett tudni a bandáról. Honlapjuk akkori fórumán (ami most a Facebook-on működik) mentek a találgatások de sajnos nem lehetett tudni, hogy mi lesz bandával ami számomra is elkeserítő volt. 2009 novemberében is meglett tartva a Keep Wiseman Alive énekes Kiss Zoli és Nahi volt ezt a csapat lezárásnak tekintette a közönségből többen úgy gondolták köztük én is, hogy kifog derülni az új énekes személye de sajnos nem így történt.
Alakulgató Wisdom Fan Club tagjaként ott voltam 2010. májusában Deli Gabi barátom által összehozott találkozón  ahol átadtunk egy petíciót körülbelül 120 aláírással amit postai és egyéb úton lett körbe küldve az ország különböző részeibe az aláírásokért, még átadtunk egy festményt Wiseman-t ábrázolta és Mihályfi-Tóth Alex festet.


                                             Találkozón készült kép Wisdom és Alex.
Sok minden a találkozón se derült ki  csak az, hogy van énekes jelölt és később kiderül minden...
és kiderült az énekes de még arc nélkül maszkban állt a színpadra..de megnéztük tudtuk, hogy ő N.G. The Mask!  Pecsá-ba láttuk először még maszkban de azt már ott is tudtuk, hogy a hangja nagyon jó és  a színpadi megjelenése is okés! :)
                                       
                                          Ennyi volt látható... de a hang mindenért kárpótolt.
                                      Nem kellett sokat várni és látható lett a Live Forevermore klip is:


2011 februárjában jelent meg és szerintem fantasztikus lett és az albumra se kellett sokat várni  áprilisban megjelent a Hammer cd mellékleteként ( ismét)...és a maszk is lehullott! :)


Nagy Gábor az énekes de a misztikus N.G. ami nem csak így hanem Angie-ként is használatos . Nagyon jó lett az album és decemberben ismét eljött a koncert ideje amiről itt írtam.
Azóta a Sabaton-al és Eluveitie-el végig járták Európát is nem kevés hívet szerezve maguknak! Ezt mutatja Facebook-os rajongóik száma is ami most 25.483 és szerintem lesz ez még több is! ) Az Európai  előtt kilépet az egy együttesből Galambos Zsolt amit én személy szerint sajnálok helyére először ideiglenesen Balu tesója Ágota Csabi helytesitette. Végleges megoldást Bodor Máté jelentette aki idén végzi a Londoni   The Institute of Contemporary Music Performance-t. Tavaly decemberben  és idén májusban is sikerült megnézni őket. Mindkét koncert nagyon jó volt de múlt heti fergetegesre sikeredett! Engie nagyon játékos kedvében kergette a többieket ment is rendesen a futkosás a színpadon! Jó volt látni hallani őket az első sorból! :)
Idén még biztos összefutunk ha nem másért csak egy  koncert erejéig de reménykedem az új album a Marching For Liberty megjelenésekor lesz dedikálás. :)
Írásomhoz forrásként használtam :
Wisdom Wikipédi-ás oldalát,
Wisdom honlapját
Hammer World honlapját és az újságját
Wisdom Facebook-os  oldala
Wisdom Fan Club Facebook-os oldalát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis