2010. május 23., vasárnap

Heaven & Hell.

Tegnap este megnéztük Janival a Heaven & Hell : Live at Radio Citi Music Hall  c. dvd-t. Bővebb infó itt.
 Nagyon szeretem a Rainbow-t de a Black Sabbath-ba jobban tetszik a Dio. Dio-rol külön írás jön majd később.  Nagy öröm volt, hogy 2006-ban újra össze jöttek és turnéztak kiadták a The Devil You Know albumot. Maradandót alkottak.  Ronnie halála után nem tudom mi lesz itt maradtak hárman Toni, Geezer és Vinny. Dvd-n elnézve fantasztikus muzsikusok kár lenne ha leállnának bár nem tudom Dio-t kivel tudnák
pótolni! De ez idővel úgy is eldől.
Egy régebbi koncert felvétel:

 2007-es dvd-ről nem tudtam  betenni, mert HD és túl széles.
 YouTube-n itt találod:
http://www.youtube.com/watch?v=1gcV2ZzbEVU&feature=related

2010. május 21., péntek

Ronnie James Dio újra.

Folytatom Dio-val kapcsolatos írásomat. Előzőekben itt írtam róla. Interneten olvasgatva itt találtam egy írást.
Nagyon szép és megható Geezer emlékezése az utolsó napokról. Bőgtem újra mint egy gyerek. Elővettem az On Stage albumot most azt hallgatom életemben nem tudom hanyadszor nem is ez számít hanem az, hogy mindig megvigasztal most is. A hang ami a lelkemhez szól csak lelkiekben  gazdag embernek lehet ilyen hangja.

Iced Earth-os Jon Shaffer is megemlékezett Ronnie-ról nagyon szép írás ez is. Nagyon sok helyen írnak róla mind megható szép megemlékezés jó érzés, hogy ennyien fognak rá emlékezni szeretettel!
Ajánlom Rainbow-tól:

2010. május 18., kedd

Első Metal zenei kedvencek.

Most bemutatkozás fog következni tudom ezzel kellett volna kezdeni de talán mindenki megérti, hogy az ember kap egy olyan hírt, hogy az egyik legrégebbi kedvence hal meg akkor ezért ragad billentyűzetet és leírja mit érez.
Ezt még megelőzte a blog létrehozása aminek most már így utólag örülök persze amiért létrejött annak nem.
Régi időket ami a fiatalságomat jelentette későbbiek fogok foglalkozni! Most inkább az első Metal zenei kedvenceim következnek.
Maradtak persze a régiek Black Sabbath, Rainbow, Ozzy persze Dio szólóban meg a Sabbath-ban is.
1997 környékén az akkor 10 éves Dani fiam megkedvelte a Metallica-t én is férjemmel felfigyeltünk a zenéjükre persze ez azért kezdésnek elég kemény de sok szám van amit kedvelünk tőlük. Akkoriban a Zene tv-n a Zúzda ment ott láthattunk néha Iron Maiden-t nekem nagyon megtetszett főleg azért, mert dallamosabb volt mint a Metallica.  Elsőnek Iron Maiden-től a Maiden England videót vettük meg nagy hatást gyakorolt rám és az egész családra azóta is a Seventh Son of a Seseventh  Son album a kedvencem:
 Kedvenceim albumaim és bandáim innét fog folytatódni a következő írásban.

2010. május 17., hétfő

Elhunyt Ronnie James Dio.

R. I. P.  DIO  1942-2010
Elég régóta fontolgatom egy rock-metal zenei blog megkezdését a gasztro blogom mellett de mindig jött az, hogy úgy se érdekelne senkit stb. De ma reggel felmentem a Myvip-re a Wisdom klubba és ott Deli Gabi barátom írását megláttam, hogy:
Ma reggel elhunyt Ronnie James Dio. Nyugodjék békében! Nem akartam elhinni de sajnos körbe nézve a rockzenei portálok között : I T T  és I T T sajnos igaznak bizonyult a hír! Szinte a Rainbow kezdete óta követem pályafutását és elejétől kezdve rajongója lettem és az is maradok míg élek. Ha csak magamnak fogom írni a blogot akkor is mindig ő fog eszembe jutni a blogról. Betéve egy-egy albumot amin ő énekelt.
Akár Elf, Rainbow, Black Sabbath akár DIO bármelyiket szívesen hallgatva emlékezve rá.
Ajánlom ezt a blogot Ronnie James Dio emlékének!  Végig könnyekkel küszködve most itt zárom soraimat de folytatom ígérem...
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

AddThis